May 8, 2024
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΜΩΥΣΗΣ ΑΣΕΡ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • November 7, 2023
  • 1 min read
ΜΩΥΣΗΣ ΑΣΕΡ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Αθήνα τον Οκτώβριο 1959 και μεγάλωσα στίς γειτονιές του κέντρου Κυψέλη και Παγκράτι.

Σπούδασε μαθηματικός στην Αθήνα, όμως επαγγελματικά ασχολήθηκε με το εμπόριο μουσικών οργάνων και τις εκδόσεις δίσκων ενώ για μερικά χρόνια, στο ξεκίνημα σχεδόν της ελεύθερης ραδιοφωνίας, έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο.

Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει από το ’77 όταν αγόρασε το πρώτο του μπουζούκι με την ελπίδα να γίνει δεξιοτέχνης. Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, διατήρησε όμως πάντα μιά στενή σχέση με την μουσική μελετώντας τραγούδια όλων των εποχών. Αρκετά χρόνια μετά, γύρω στο ’90, άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα του τραγούδια (στίχους και μουσικές).

Λίγο πριν το Πάσχα του ’93 κυκλοφορεί σε LP Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ μαζί με άλλες ένδεκα λαϊκές δημιουργίες, που τραγουδάει ο ίδιος. 

Στα χρόνια που ακολουθούν λιγοστά σκόρπια τραγούδια, από συνεργασίες με τον Οδυσσέα Εισαγγελέα και τον Δημήτρη Τσακαλία, κυκλοφορούν σε δίσκους.

Λίγο πριν το Πάσχα του 2002 κυκλοφορεί το CD με τον παραπλανητικό τίτλο ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ, με συμμετοχή των Θόδωρου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Κοντογιάννη και τον Νίκου Ρογκάκου στο τραγούδι.

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror