May 9, 2024
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • November 7, 2023
  • 1 min read
ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μάρκος Δεληβοριάς γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αγγλία από όπου ποτέ δεν πήρε το πτυχίο του. Παρόλα αυτά η ματαιοδοξία του τον οδήγησε να κάνει μια μικρού μήκους ταινία, το Bat Tale’, το οποίο προβλήθηκε το 1999  μαζί με την ταινία της Όλγας Μαλέα  ‘Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών’. 

Τον Μάιο του 2000 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο Shine, από την εταιρεία Wipe Out και σε διανομή Κίνηση Ήχου Και Εικόνας. Ο δίσκος περιείχε 11 αγγλόφωνες ποπ ροκ μπαλάντες, συν ένα ορχηστρικό, το Tribal Call. Μουσική και στίχοι του Μάρκου Δεληβοριά. 

 Τον Μάιο του 2001 κυκλοφορεί ο δεύτερός του δίσκος με τίτλο Green City, από την εταιρεία ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ήχων αληθινών. Ο δίσκος περιέχει 5 αγγλόφωνα τραγούδια και 7 instrumental, σε μουσική και στίχους του Μάρκου Δεληβοριά. Το στυλ ποικίλει από ροκ μπαλάντες μέχρι ατμοσφαιρικά ορχηστρικά με beat και  κομμάτια σόλο πιάνο. 

Επίσης τον Μάιο του 2001 κυκλοφορεί στην Αγγλία ο δίσκος του Γιώργου Τσακίρη Songs of Innocence and Experience – William Blake στον οποίο ο Μάρκος συμμετέχει ως συν-συνθέτης δύο τραγουδιών το ένα από τα οποία συν-τραγουδά μαζί με τον Τσακίρη.  

Ο Μάρκος παίζει κιθάρες, πλήκτρα και μπάσκετ. Τον Απρίλιο του 2001 ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ζωή του δίαιτα. 

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
GREEN CITY
Αγγλόφωνο rock

Το Green City είναι ο δεύτερος δίσκος του Μάρκου Δεληβοριά. Ο πρώτος του δίσκος  Shine (Mάιος 2000),  ήταν ουσιαστικά μια συλλογή από αγγλόφωνες ροκ μπαλάντες (Robin Hood, Shine και άλλες), με μοναδική εξαίρεση το Tribal Call  που με το μοντέρνο beat και το ελαφρώς ‘ethnic’ στοιχείο του,  ξεφεύγει από τον κανόνα. 

 Στο Green City υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία μουσικού ύφους. Βρίσκουμε από ροκ μπαλάντες, μέχρι ατμοσφαιρικά ορχηστρικά με beat, και κομμάτια με σόλο πιάνο, σε μουσική και στίχους του Μάρκου Δεληβοριά.  

Ξεχωρίζουμε το Mary, το The Return of Robin Hood, και τα ορχηστρικά New Meeting και Loopinst.

 Ο Δεληβοριάς έχει παίξει τις περισσότερες κιθάρες (ηλεκτρικές, ακουστικές, και κλασικές) και τα πλήκτρα, αλλά σε κάποια κομμάτια πλαισιώνεται από τους συνεργάτες του πρώτου του δίσκου, τον Θανάση Ζαχαρόπουλο, και τους Κώστα Παρίση και Παναγιώτη Μεταλληνό από τα Υπόγεια Ρεύματα. Επίσης συμμετέχουν οι Παύλος Βίγγος, Κώστας Περάκης, Χάρης Μπρίκας, και Γιώργος Τσακίρης.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2001, από τον  ΚΑΘΡΕΦΤΗ ηχων αληθινων 

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror