May 18, 2024
Δισκογραφία 2006-2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Το μυαλό μου ξενιτιά

  • February 8, 2006
  • 1 min read
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ  Το μυαλό μου ξενιτιά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Το μυαλό μου ξενιτιά
Τραγουδούν Γιώργος Τζώρτζης και η Μαρία Παπαλεοντίου

 

Download & Streaming Links https://orcd.co/tzortzis_katsoulis_to_myalo_xenitia

Μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση με 14 καινούρια τραγούδια, είναι το νέο CD με τίτλο «Το μυαλό μου ξενιτιά» που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τον Καθρέφτη. ¨Ένα CD που μεταφέρει στην σημερινή εποχή την ατμόσφαιρα και την νοοτροπία από παλαιότερες εποχές που πρωταγωνιστές ήταν το ίδιο το έργο και οι δημιουργοί του. Μια φιλόδοξη παραγωγή που για την ολοκλήρωσή της συνεργάστηκαν πολλοί συντελεστές, κυρίως μουσικοί από την νεότερη γενιά, που έδωσαν τον καλλίτερό τους εαυτό.

Ο Γιώργος Τζώρτζης μας προσφέρει, ένα χαρμάνι από μουσικές με διαφορετικά ακούσματα, που συγκροτούν όμως μια σημερινή ηχητική πρόταση που εκτείνεται από το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο μέχρι την ροκ μπαλάντα, ενώ οι στίχοι του Ηλία Κατσούλη , κρατώντας στοιχεία από την καλύτερη τραγουδοποιία των τελευταίων χρόνων, με αμεσότητα αλλά και με έντονα ποιητικά στοιχεία ξεδιπλώνουν την πρωτότυπη θεματολογία τους.

Στις φωνές η νέα, με σχετική προϋπηρεσία, τραγουδίστρια Μαρία Παπαλεοντίου και ο ίδιος ο Γιώργος Τζώρτζης, γνωστός από την παρουσία του στην δισκογραφία και στο πάλκο όπου τραγουδά ρεμπέτικα και το παραδοσιακά τραγούδια.

Χρειάστηκαν περίπου 8 μήνες ηχογραφήσεων μέχρι στο τελικό αποτέλεσμα. Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο Αλέξης Βάκης με την συνεργασία των μουσικών που ο κατάλογός τους είναι μακρύς, τις ηχογραφήσεις έκανε ο Νίκος Πιτλόγλου (στούντιο ARION ) ενώ το τελικό mastering έκανε ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, την επιμέλεια παραγωγής είχε ο Μωυσής Ασέρ και το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κατσουλάκος

Οι ίδιοι οι δημιουργοί γράφουν για το CD :

«Από παιδί, ένα από τα παιχνίδια μου ήταν να μαστορεύω «πρωτόγονα» μουσικά όργανα. Έφηβος, έπαιζα «φτιάχνοντας» τραγούδια. Ενήλικας πια, έγινα «γυρολόγος τραγουδιών». Μέσα απ’ όλα τα τραγούδια που γνώρισα οδηγήθηκα στο Δημοτικό τραγούδι της Ελλάδας και του κόσμου. Όσο προχωρούσα, τόσο βρισκόμουν σε άγνωστους χώρους και καταστάσεις που με γοήτευαν, αλλά και με δυσκόλευαν να κατανοήσω τα νοήματά τους όπως π.χ. «Οι παραλογές». Όσο πιο πολύ προχωρούσα, ένιωθα τη δυσκολία να φτιάχνω τραγούδια, τα τραγούδησα όμως και λυτρώθηκα. Λυτρωμένος και με τα «υλικά» από την πορεία αυτή, έγραψα τη μουσική για τους στίχους του Ηλία Κατσούλη. Διαβάζοντας τους στίχους του ένιωσα πως περάσαμε από τους ίδιους τόπους, νιώσαμε τους ίδιους καημούς, ήπιαμε νερό στις ίδιες πηγές. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στη δημιουργία αυτού του δίσκου».
Γιώργος Τζώρτζης


«Παραπεταμένα λόγια. Και παραπονεμένα (όπως εκείνα στο τραγούδι του Ελευθερίου). Πολλοί συνθέτες τα είδαν και τα άκουσαν, τα προσπέρασαν όμως ως δύσκολα, κάπως σκοτεινά, εντελώς προσωπικά και προπαντός αντιεμπορικά. Εν ολίγοις δεν είχαν στη μελοποίηση και στη δισκογραφία μοίρα για πολύ καιρό (για χρόνια, μερικά). Είχαν όμως το μοιραίο άνθρωπό τους. Γιώργος Τζώρτζης τ’ όνομά του, που τα βρήκε, τα μάζεψε, τα αγκάλιασε στοργικά, τα ζέστανε, τ’ αγάπησε, τα έντυσε μουσικές που τους ταίριαζαν. Όταν τον γνώρισα κατάλαβα, γιατί αυτός και όχι κάποιος άλλος. Γιατί το μυαλό του γύριζε στην ίδια ξενιτιά με το δικό μου. Επόμενο να συναντηθούν. (.)»

Ηλίας Κατσούλης


Το CD «Το μυαλό μου ξενιτιά» με άκουσμα του εκτείνεται από το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο, το κλασσικό μέχρι τις ηλεκτρικές μπαλάντες με στίχους ποιητικούς αλλά και άμεσους συγχρόνως και μοναδικές, τέλος, ερμηνείες από ορχήστρα και φωνές κυκλοφορεί από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ ήχων αληθινών σε μια πρωτότυπη χάρτινη συσκευασία και περιμένει να το ανακαλύψουμε.

 

Τίτλοι τραγουδιών

01. Ο καλπασμός του χρόνου
02. Ό,τι χάνεται ωραία
03. Χαμένες ηλικίες
04. Της βροχής τα δάχτυλα
05. Πρόζα για τον Άγιος της μοναξιάς
06. Ο Άγιος της μοναξιάς
07. Η μοναξιά της θάλασσας
08. Άλλοι
09.Τα γυάλινα
10. Πρόζα για το Μουχαρέμ
11. Μουχαρέμ
12. Ελλέβορος
13. Αν θες να μάθεις
14. Πρόζα για τα Ορεινά κτήματα
15. Ορεινά κτήματα
16. Τα τραγούδια παν’ να κοιμηθούν
17. Ό,τι χάνεται ωραία

.

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror