May 3, 2024
cd labels Δισκογραφία 2006-2010 ΜΟΥΣΙΚΗ Ψηφιακές Κυκλοφορίες

Ρε γυαλάκια πονηρέ – Γιάννης Λογοθέτης – 2006

  • March 8, 2006
  • 1 min read
Ρε γυαλάκια πονηρέ – Γιάννης Λογοθέτης – 2006

Ρε γυαλάκια πονηρέ – Γιάννης Λογοθέτης  (2006)

Download & Streaming Links

https://orcd.co/logothetis_re_gyalakia

Ο ΛοΓό επέστρεψε στη δισκογραφία μετά από πολυετή απουσία με ένα CD έκπληξη, όπου πολλές από τις παλαιότερες επιτυχίες του, μαζί με ένα καινούριο τραγούδι, ηχογραφούνται ξανά με νέες αποκαλυπτικές ενορχηστρώσεις και διασκευές από, επίγονους του Λογό, τραγουδιστές και τραγουδοποιούς.

Η ιδέα για την δημιουργία του δίσκου ξεκίνησε, πρίν από μερικούς μήνες, λίγο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε» με περιεχόμενο τους στίχους όλων των τραγουδιών του.

Στα 20 τραγούδια του CD συναντάμε το γνωστό διακριτικό και ευφυές χιούμορ, του σκιτσογράφου ζωγράφου και τραγουδοποιού ΛοΓό που τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους για την πρωτοτυπία και την θετική τους διάθεση.

Τα περισσότερα από αυτά πρωτοτραγουδήθηκαν από τον ίδιο, αλλά και από γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές, τον Θ. Ανδρεάδη, τον Δημ. Πουλικάκο (που συμμετέχει και σε αυτή την έκδοση), τον Θύμιο Καρακατσάνη και πολλούς ακόμα.

Στις ηχογραφήσεις, εκτός από τον ίδιο τον ΛοΓό που ερμηνεύει τρία τραγούδια, συμμετέχουν, κατά σειράν εμφάνισης,  οι τραγουδοποιοί και τραγουδιστές: Δημήτρης Πουλικάκος, Ζώρζ Πιλαλί Φοίβος Δεληβοριάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Παντελής Αμπαζής, Παντελής Θαλασσινός, Σάκης Μπουλάς, Αγνή (στο ρόλο της Λούλας β), Λάκης Παπαδόπουλος, Τζίμης Πανούσης, το συγκρότημα ¨ETSI DE, Μωυσής Ασέρ, Βαγγέλης Γερμανός το συγκρότημα Ημισκούμπρια, το συγκρότημα Ενδελέχεια και οι μοναδικοί αδελφοί Κατσάμπα.

Το CD συμπληρώνεται τέλος με ένα bonus track την αυθεντική ηχογράφηση από το τραγούδι «Το σκυλάκι το κανίς» στην πρώτη του ηχογράφηση του 1977.

Οι ενορχηστρώσεις και οι ηχογραφήσεις του CD έγιναν, με ξεχωριστό κέφι και ζωντάνια, το περασμένο καλοκαίρι και φθινόπωρο με τη μουσική επιμέλεια του Χαράλαμπου Καπελιαρή που έπαιξε τις κιθάρες (ακουστικές και ηλεκτρικές) και έκανε του προγραμματισμούς όπου υπήρχαν. Σαξόφωνο και ενορχήστρωση πνευστών (σαξόφωνα τρομπέτες τρομπόνια και κλαρινέτο), έκανε ο Κώστας Καραγιάννης, πλήκτρα και πιάνο έπαιξε ο Νίκος Κούρος, μπάσσο ο Άγγελος Μπότσης και ντράμς ο Αντώνης Κουλούρης. Σε ένα τραγούδι έκανε ενορχήστρωση και παραγωγή ο Άκης Δαούτης, ενώ τα συγκροτήματα Ημισκούμπρια και Ενδελέχεια έκαναν μόνοι τους την παραγωγή και την ενορχήστρώση.

Το CD ξεκινάει με τον ίδιο τον Λογό στο ολοκαίνουριο αυτοβιογραφικό τραγούδι έναρξης του δίσκου “Αυτά τα τραγουδάκια μου”. Συνεχίζει με το μοναδικό δίδυμο Δημήτρη Πουλικάκου και Ζώρζ Πιλαλί στο “Ρε γυαλάκια πονηρέ”, διασκευή, έκπληξη, σε ρυθμό ρέγκε-σκα της επιτυχίας το Σκυλάκι το κανίς και έπεται συνέχεια.

Ένας δίσκος με 20 απολαυστικά τραγούδια έξω από τα συνηθισμένα.
“Ρε γυαλάκια πονηρέ” – «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – ΔΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.»
1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΜΟΥ 2.22
2. ΡΕ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΠΟΝΗΡΕ 3.54
3. ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 2.51
4. ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙ 4.48
5. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΜΑΚΙ 2.36
6. ΤΟ ΚΟΚΟΡΑΚΙ 3.40
7. ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΩ 3.13
8. ΟΤΑΝ ΤΥΧΕΙ 2 .52
9. ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗ ΛΟΥΛΑ STOP 2.16
10. ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 2.24      11. ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ 2.24
12. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ 2.30
13. ΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ 2.47
14. ΜΠΕΜΠΑ 2.22
15. Ο ΣΟΦΟΣ 3.36
16. ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ 2.21
17. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 3.17
18. ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΔΙΧΩΣ ΧΡΩΜΑ 3.45
19. ΕΡΩΤΙΚΟ 3.36
20. ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟ ΚΑΝΙΣ 3.10

Στίχοι – μουσική Γιάννη Λογοθέτη

Στο 11 μουσική Ramirez
Στα 17-19 μουσική Γιάννη Νικολάου

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror