May 18, 2024
rock Δισκογραφία 2006-2010 ΜΟΥΣΙΚΗ

Αλέξανδρος Μολφέσης, Second Hand

  • September 25, 2009
  • 1 min read
Αλέξανδρος Μολφέσης, Second Hand

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΛΦΕΣΗΣ
SECOND HAND

Download & Streaming links

https://orcd.co/molfesis_second_hand

Το νέο CD του Aλέξανδρου Μολφέση  SECOND HAND είναι μιά συλλογή από αγαπημένα του τραγούδια, «που θα ήθελε να τα είχε γράψει ο ίδιος αλλά τον πρόλαβαν κάπιοι άλλοι…»  και μας τα παρουσιάζει σε νέες πρωτότυπες και λαμπερές ενορχηστρώσεις από τον ίδιο. Από παλιά αγαπημένα ρετρό τραγούδια μέχρι τραγούδια των τραγουδοποιών και συγκροτημάτων του 60 και του 70 καθώς και μερικών νεοτέρων που συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο των 20 τραγουδιών της συλλογής. Στο CD περιέχονται δύο διασκευές από διεθνείς επιτυχίες με ελληνικούς στίχους καθώς και ένα νέο τραγούδι του Αλέξανδρου Μολφέση το ΖΗΣΑΜΕ #2.

 

 

Τραγούδια που ξεχωρίζουν: Ο ΧΡΟΝΟΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ (Κ.Τουρνας), ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ (Κ. Καπνίσης– Γ. Oικονομίδης), ΣΑN ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΠΑΛΙΟ (Δ. Σαββόπουλος), ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ (Λ. Κηλαιδόνης), ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕ ΚΑΙ ΘΑΡΘΩ (N.Αντωνίου) κ.α.
Το SECOND HAND,


Ο ίδιος ο Μολφέσης γράφει στο φυλλάδιο του CD :

Το SECOND HAND είναι ένα album διασκευών και επανεκτελέσεων, τραγουδιών που γράφτηκαν από τη δεκαετία του 50’ έως τις μέρες μας. Κομμάτια, που θα ήθελα να έχω συνθέσει ο ίδιος, αλλά φαίνεται πως με πρόλαβαν, για αυτό και έρχομαι να τα επαναλάβω με το δικό μου τρόπο !Κ.Καπνίσης, Γ.Οικονομίδης, Δ.Σαββόπουλος, Χ.Κλίν, Γ.Λογοθέτη, Λ.Κηλαηδόνης, Κ.Τουρνάς, Γ.Ρωμανός, Γ.Κιουρκτσόγλου, μέχρι τον νεότερο Ζ.Στεφάνου, αλλά και Paul Williams, Roger Nichols, Lou Reed, από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, στα credits αυτής της συλλογής. Μαζί κι ένα ολοκαίνουργο δικό μου κομμάτι, ομότιτλο με εκείνο που έγραψα το 1967 και με καταδιώκει από το 1983 που πρωτοδισκογραφήθηκε.  Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, για την υποστήριξη τους : την Κωνσταντίνα Τζαβάρα, τον Νίκο Αδαμόπουλο, και τους υπόλοιπους TRUTH, την Αθηνά Μεφαλέ, και τον Βασίλη Κόττο. Την Κορίνα Μουστάκα και το Ραφαήλ Μολφέση , και τον Μωυσή Ασέρ, που έβαλαν τις δικές τους τραγουδιστικές πινελιές. Τέλος το εξαιρετικό τρίο χάλκινων πνευστών, John-Gary και Albie, που ξεπέρασε την παρτιτούρα και τις προσδοκίες μου. Η ενασχόληση μου με αυτές της ηχογραφήσεις ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Ελπίζω και για σας.

Καλή ακρόαση. Αλέξανδρος Μολφέσης

Υ.Γ. Θέλω να αφιερώσω το δίσκο σε δύο ιδιαίτερα αγαπημένους μου ηθοποιούς και δημιουργούς, που με έναν παράξενο τρόπο, συνδέομαι μαζί τους συναισθηματικά και καλλιτεχνικά. Στον Peter Falk, (γνωστό και ως Columbo ) που στα 82 του, φέτος αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και στον Patrick McGoohan, ( Prisoner ) που έφυγε στα 81 του, τον Γενάρη του 2009.
www.alexandrosmolfesis.gr

About Author

music mirror

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror