Τhe Remains of Shade – Anastazios (2009)


0

anastazios

Οι δώδεκα χαρακτηριστικές συνθέσεις του δίσκου παρασύρουν τον ακροατή σε ένα αινιγματικό ταξίδι, το οποίο συνθέτουν ψηφίδες από διαφορετικές χώρες, ηχητικούς συνδυασμούς, εμπειρίες, και επιθυμίες. Όργανα πολλών μουσικών τάσεων, όπως ακορντεόν, βιολί, μπάσο, μαρίμπα, ντραμς, κ.α. συνυπάρχουν με ορχηστικά έγχορδα ενώ η διακριτική παρουσία ηλεκτρονικών ήχων αγκαλιάζει τις έντονες, απλωμένες μελωδικές γραμμές.

Το «The Remains of Shade» τολμά να συνενώσει την μεγάλη παράδοση της δυτικής μελωδίας με στοιχεία της μεσογειακής μουσικής, φλερτάροντας πότε με την κλασσική, πότε με την easy-listening, πότε με την φολκλορική, και πότε με την new age μουσική, αφήνοντας πάντα μία γεύση «κινηματογραφικής» μουσικής, ενός soundtrack.

Είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος του συνθέτη. Συμμετέχουν δώδεκα μουσικοί ενώ η σύνθεση όλων των κομματιών και η ενορχήστρωσή τους ανήκουν στον ίδιο.

Ο δίσκος πλαισιώνεται εικαστικά από τα σχέδια της Ουγγαρέζας γραφίστριας Fábry Tímea (fabrytimea.com), ενώ το design & illustration ανήκει στην Radial (radialize.com).

Anastazios – Τhe Remains of Shade

1. Innocent Rain 1:27
2. In the Shade of Budapest / Budapest Arnyekaban 4:25
3. Sunny Waves 4.12
4. The Distorting Mirrors of Time 4:47
5. The Castle, the River and the Bird / A Kastely, a Folyo, es a Madar 3:14
6. Glimpse of a Smile / You – Me 4:37
7. Monopatia 4:47
8. The Remains of the Days 3:47
9. Homeland Whispers 4:33
10. Fast Drive on a Tropical Boulevard 3:20
11. The Sand Reveals 3:00
12. In the Shade of Budapest 3:43


Like it? Share with your friends!

0
admin

musicmirror