May 19, 2024
rock Δισκογραφία 2006-2010 ΜΟΥΣΙΚΗ

Αλέξανδρος Μολφέσης, Αντίθετο

  • October 25, 2007
  • 1 min read
Αλέξανδρος Μολφέσης, Αντίθετο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΛΦΕΣΗΣ – ΑΝΤΙΘΕΤΟ (2007)

Download & Streaming links

https://orcd.co/molfessis_antitheto

 

Λίγο πρίν το τέλος του 2007 κυκλοφορεί από τον Καθρέφτη νέα δισκογραφική δουλειά του Αλέξανδρου Μολφέση με τίτλο «ΑΝΤΙΘΕΤΟ».

Το «ΑΝΤΙΘΕΤΟ» είναι μια συλλογή από καινούργια τραγούδια του Αλέξανδρου Μολφέση, που τα περισσότερα γράφτηκαν την χρονιά που πέρασε και που οι στίχοι τους αναφέρονται σε σημερινούς αλλά και σε διαχρονικούς προβληματισμούς. Οι μουσικές τους μέσα από ένα σημερινό ροκ ποπ άκουσμα φιλτράρουν δημιουργικά ακούσματα από τα χρόνια του 60 και του 70, το «κλασσικό» διεθνές ροκ ποπ ρεπερτόριο τους μουσικούς τα συγκροτήματα και τα αντίστοιχα ελληνικά τραγούδια μιας εποχής αξεπέραστης, που συνεχίζει να τροφοδοτεί την έμπνευσή του.

Τα τραγούδια περιέχουν απόψεις για την αρχή και το τέλος, τον χρόνο τον άνθρωπο και την επιστήμη (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) (ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ), την έλλειψη ή την δυσκολία επικοινωνίας (ΚΑΠΟΙΟΣ), το εναλλακτικό σύμπαν των σχέσεων (ΑΝΤΙΘΕΤΟ), την υποκρισία αλλά και τον αυτοσαρκασμό (ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ), την αμηχανία καθημερινών προσωπικών επαναστάσεων (ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ), αλλά και την αδιέξοδη νοσταλγική επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας (ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΥΣΑ). Σε άλλο ύφος (ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ) η σύγχρονη κοινωνία αφομοιώνει και αφομοιώνεται με άλλους λαούς και πολιτισμούς…

Στον δίσκο αυτό θα βρείτε ακόμα τη χορευτική Latin μπαλάντα ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, το jazzy ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ, το λυρικό 14 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, το ορχηστικό RIVA DEL GARDA, ένα τραγούδι σε μουσική του φίλου του Γιώργου Κορακά, που ο Μολφέσης ολοκλήρωσε, μετά τον πρόωρο χαμό του, με τίτλο «20 ΜΕΡΕΣ». Τέλος το ΣΑΝ, μια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή ενός τραγουδιού του 1962 των Κώστα Κλάβα και Αλέξη Αλεξόπουλου, που είχε πρωτοτραγουδήσει η Τζένη Βάνου.

Αφετηρία για την πορεία του στο τραγούδι ήταν τα δύο πρώτα LP, το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ» του 1983 οι «ΔΥΟ ΞΑΝΘΙΕΣ» του 1985. Μεσολάβησε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας από το τραγούδι, η ενασχόληση με άλλες συγγενείς δραστηριότητες (κατά την δεκαετία του 90 εργάστηκε στο Ραδιόφωνο (Top fm – Antenna – Cool fm – Capital κλπ) και στην Τηλεόραση (Antenna – Τροχός της Τύχης κλπ.) αλλά από το 2005 επέστρεψε στις ζωντανές εμφανίσεις μαζί με το νέο του συγκρότημα τους Truth (εμφανίζονται τακτικά στο Mikes Irish Bar & στο LAZY) , και τον Νοέμβρη του 2006 κυκλοφόρησε το album «21 χρόνια μετά», με υλικό που έγραψε και συνέθεσε κατά την διάρκεια των 21 χρόνων της απουσίας του.

Τα τραγούδια ηχογράφησε κι ενορχήστρωσε ο Αλέξανδρος Μολφέσης που επίσης έπαιξε κιθάρες και πλήκτρα. Ακόμα συμμετέχουν οι: Κωσταντίνα Τζαβάρα τραγούδι και φωνητικά, Χρήστος Αποστολόπουλος μπάσο, Δημήτρης Γυπαράκης κιθάρα και η Κορίνα Μουστάκα τραγούδι .

www.alexandrosmolfesis.gr

ΤΙΤΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

  1. Απολογισμός 2.24
  2. Αντίθετο 2.31
  3. Περιορίζομαι 3.22
  4. Κάποιος 2.18
  5. Χρόνια Χρυσά 2.19
  6. 20 μέρες 2.52
  7. Αποδεκτός 3.20
  8. Riva Del Garda ( instrumental ) 3.25
  9. Πάλι και πάλι 2.42
  10. Σαν 2.40
  11. Στη χώρα του τρόμου 1.54
  12. Κράτα με γερά 3.58
  13. Μάτια Ανοιχτά 2.29
  14. Δεκατέσσερα τραγούδια 2.29
  15. Γυαλιά Πρεσβυωπίας 1.40

Στίχοι- Μουσική- Ενορχήστρωση : Αλέξανδρος Μολφέσης

Στο -6- Μουσική / Στίχοι: Γιώργος Κορακάς / Αλέξανδρος Μολφέσης

Στο -10-Μουσική / Στίχοι : Κώστας Κλάβας / Αλ. Αλεξόπουλος


Οι ζωντανές, εμφανίσεις του Αλέξανδρου Μολφεση μαζί με το συγκρότημα του TRUTH, θα συνεχιστούν και φέτος για 3 συνεχή χρονιά στο LAZY και το MIKES IRISH BAR. Οπτικό υλικό από προηγούμενες εμφανίσεις τους, καθώς και πληροφορίες για τις δραστηριότητες τους μπορεί να δει κανείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ακολουθεί:

About Author

music mirror

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror