May 9, 2024
Uncategorized λαϊκά Νέες εκδόσεις

Συγκρότημα μπουζουκιών “ΔΡΟΜΟΣ”

  • February 8, 2024
  • 1 min read
Συγκρότημα μπουζουκιών “ΔΡΟΜΟΣ”

Στην εποχή της βαβούρας και της πολυφωνίας, εκεί που τα πράγματα είναι απρόσωπα και πολλές φορές ευτελή, το συγκρότημα ¨Δρόμος” έκανε με μεράκι κι αγάπη για το λαϊκό τραγούδι αυτόν το δίσκο σαν φόρο τιμής στους μεγάλους λαϊκούς δημιουργούς.

Το 2013 τα μέλη του συγκροτήματος “ΔΡΟΜΟΣ” ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες έχουν πολυετή προϋπηρεσία στο πάλκο και σε ορχήστρες. Παίζουν και τραγουδούν μοναδικά ρεπερτόριο με ρεμπέτικα, λαϊκά και νεότερα τραγούδια όπου πρωταγωνιστούν τα μπουζούκια.

Σ’ αυτό το πρώτο τους cd παρουσιάζουν επανεκτελέσεις τραγουδιών και οργανικών, που πρωτοκυκλοφόρησαν από τη δεκαετία του ’50 ως τις αρχές του ’70, με τον δικό τους τρόπο.

Το συγκρότημα “ΔΡΟΜΟΣ” αποτελούν οι: Γρηγόρης Βασίλας: μπουζούκι (τραγούδι στα 6-13-16). Γιάννης Παπαβασιλείου: μπουζούκι (τραγούδι στο 7). Νώε Ζαφειρίδης: μπουζούκι, κλασική κιθάρα (τραγούδι στα 5-10). Χρήστος Μανιφάβας: κιθάρα (τραγούδι στο 11). Γιάννης Ζερβίδης: πιάνο. Τάκης Φραγκούς: κοντραμπάσο και Δήμητρα Κωστάκη: τραγούδι στα 4-9-14.

1 ΤΑΤΑΥΛΙΑΝΟ
2 ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
3 ΦΑΝΤΑΣΙΑ (IMAGINATION)
4 ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ
5 ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
6 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ
7 ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟ
8 ΧΑΣΑΠΙΚΟΣ
9 Ο ΠΟΝΟΣ ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ
10 ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΣ
11 ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ
12 ΑΠΤΑΛΙΚΟ
13 ΘΑ ΓΥΡΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΕΙΛΙ
14 ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΣ ΓΙΑΤΙ
15 ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
16 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ
17 ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΟΡΑ
About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror