May 3, 2024
Δισκογραφία 2017 – 2024 ΜΟΥΣΙΚΗ Νέες εκδόσεις

Είν’ ο κόσμος που αλλάζει Νικήτας Βοστάνης – Μιχάλης Μπουρμπούλης – Βασίλης Γισδάκης Μαρία Σουλτάτου

  • June 8, 2023
  • 1 min read
Είν’ ο κόσμος που αλλάζει Νικήτας Βοστάνης – Μιχάλης Μπουρμπούλης – Βασίλης Γισδάκης Μαρία Σουλτάτου

 

Νικήτα Βοστάνη  Μιχάλη Μπουρμπούλη 

  Είν’ ο κόσμος που αλλάζει 

ερμηνεύει ο Βασίλης Γισδάκης, συμμετέχει η Μαρία Σουλτάτου

Είν’ ο κόσμος που αλλάζει”, νέα κυκλοφορία, από τον “Καθρέφτη ήχων αληθινών”, δύο καλλιτεχνών που συναντιώνται, για άλλη μια φορά, και μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

Ο πάντα δημιουργικός Μιχάλης Μπουρμπούλης και ο Αλεξανδρινός συνθέτης Νικήτας Βοστάνης μετά την κυκλοφορία των “Εδώ Αλεξάνδρεια” (2013) και “Δεν νικιέται ο ήλιος” (2019), μας παρουσιάζουν, στην τρίτη αυτή συνάντησή τους, δέκα τραγούδια με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη και συμμετοχή της Μαρίας Σουλτάτου σε δύο τραγούδια.

Τραγούδια με ποιητική και καλλιτεχνική διάσταση, ξεχωρίζουν για το πρωτότυπο μουσικό τους άκουσμα, τις ευρηματικές συνθέσεις του Νικήτα Βοστάνη αλλά και την εμπνευσμένη επιμέλεια της ορχήστρας από τον κιθαριστή Δημήτρη Παπαγγελίδη, και όλους τους μουσικούς – σολίστες που συνετέλεσαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η θεματολογία των τραγουδιών μάς ανοίγει προοπτικές και προβληματισμούς γύρω από σκέψεις, που είναι παράλληλα συνηθισμένες αλλά και μοναδικές, για πρόσωπα και πράγματα που είναι κοντά μας αλλά συγχρόνως δείχνουν μακρινά και ονειρικά. Οι στίχοι του Μιχάλη Μπουρμπούλη φωτογραφίζουν το σήμερα και μας “προφητεύουν” το αύριο.

Ο Βασίλης Γισδάκης σε αυτες τις ηχογραφήσεις σε πλήρη ερμηνευτική ωριμότητα και ευασθησία, ως βασικός ερμηνευτής του έργου, καθώς και η συμμετοχή της Μαρίας Σουλτάτου, αποτελούν συνέχεια της μέχρι τώρα καταξιωμένης πορείας τους, ερμηνεύοντας μεγάλους δημιουργούς αλλά και πλήθος συμμετοχών σε άλλες αξιόλογες κυκλοφορίες.

Στις ηχογραφήσεις του έργου συνεργάστηκαν οι μουσικοί Δημήτρης Παπαγγελίδης κιθάρα και μπάσο, Μαριλίζα Παπαδούρη Παπαγγελίδη τσέλο, Στράτος Σαμιώτης κρουστά, Σπύρος Παγιάτης πιάνο και πλήκτρα, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί και Δημήτρης Κουφογιώργος μαντολίνο –  μπαγλαμά.

Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν στο στούντιο “Μύθος” από τον Σάκη Γκίκα, οι μακέτες  από τον Σταύρο Βεργίδη ενώ συμβάλλουν στην εικαστική διάσταση της έκδοσης οι πίνακες του Αλεξανδρινού ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση, που υπήρξε προσωπικός και οικογενειακός φίλος του Νικήτα Βοστάνη από τα χρόνια της Αιγύπτου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα δύο παιδιά του, Βαρβάρα και Στέλιο Κυρίτση, για την παραχώρηση των έργων.

“Είν’ ο κόσμος που αλλάζει”, λοιπόν, η έβδομη ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική παρουσία του Βασίλη Γισδάκη που ευτύχησε να συναντηθεί με τους Νικήτα Βοστάνη και Μιχάλη Μπουρμπούλη σε μια εποχή που οι ολοκληρωμένοι κύκλοι τραγουδιών, με έμφαση στους δημιουργούς, όλο και λιγοστεύουν.

Download & Streaming Links

Youtube playlist

 

 

 

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror