May 19, 2024
cd labels Δισκογραφία 2006-2010 λαϊκά ΜΟΥΣΙΚΗ Ψηφιακές Κυκλοφορίες

Δημήτρης Στεφανάκης « Τα χρόνια που ονειρεύτηκα» 2006

  • February 8, 2024
  • 1 min read
Δημήτρης Στεφανάκης « Τα χρόνια που ονειρεύτηκα» 2006

xronia pou oneireutikaΔεκατρία λαϊκά τραγούδια που φωτίζουν το σημερινό μουσικό τοπίο. Στην πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία ο Δημήτρης Στεφανάκης ακολουθεί τον δικό του δοκιμασμένο δρόμο. Κινούμενος στην παράδοση των κλασικών λαϊκών τραγουδιστών, συμφιλιώνει ερμηνευτικά συνθέσεις των Γιάννη Σπανού, Τάκη Σούκα, Άκη Πάνου, Μαρίζας Κωχ, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα, Απόστολου Καλδάρα, Νίκου Καρανικόλα, Στράτου Καμενίδη και Γιώργου Κοντογιώργου. Καταφέρνει έτσι να ισορροπήσει τον ποιητικό λόγο του Κώστα Καρυωτάκη με το λαϊκό ντέρτι των Άκη Πάνου, Νίκου Λουκά, Τάκη Κωλέττη και Αλέκου Καγιάντα και τις εξάρσεις της Μαρίζας Κωχ με τον δόκιμο στίχο των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Χαράλαμπου Βασιλειάδη και Άκου Δασκαλόπουλου.

Η ενορχηστρωτική ατμόσφαιρα βασίστηκε στη σοφία της λαϊκής ορχήστρας, εμπλουτισμένη με στοιχεία από τις μουσικές της Δύσης και της Ανατολής. Την επιμέλεια της ορχήστρας είχε ο Χρήστος Μπέλτσιος και συνεργάσθηκε με μερικούς από τους καλλίτερους σολίστες και μουσικούς της νεότερης αλλά και της παλαιότερης γενιάς.

Μπουζούκι έπαιξαν οι Μανώλης Πάππος, Αρίστος Βαμβακούσης, Νίκος Στεφανάκης, μπάσο o Θανάσης Σοφράς, κιθάρες και μπαγλαμά o Βασίλης Μασσαλάς, πιάνο o Αχιλλέας Γουάστωρ, τύμπανα και κρουστά o Αντώνης Κουλούρης, βιολί o Θάνος Γκιουλετζής και ακορντεόν o Θάνος Χατζηιορδάνου. Στα φωνητικά, τέλος, οι Μαρία Χρονοπούλου και Σοφία Εμφιετζή.
Την επιμέλεια της παραγωγής είχε ο Μωυσής Ασέρ, την ηχογράφηση και την μίξη έκανε ο Βαγγέλης Καλαράς, και το mastering ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος.

Η συλλογή αυτή, που ακούγεται με ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι, συμπληρώνεται από δύο δημιουργίες του ίδιου του ερμηνευτή.
1. Μόνο 2.18
(Γιάννης Σπανός – Κώστας Καρυωτάκης)
2. Όλοι οι δρόμοι είσαι εσύ 3.01
(Τάκης Σούκας – Νίκος Λουκάς)
3. Τα Ναύλα 2.28
(Μίκης Θεοδωράκης – Λευτέρης Παπαδόπουλος)
4. Δεν είπα μη 3.20
(Άκης Πάνου)
5. Σε περιμένω 3.36
(Δημήτρης Στεφανάκης)
6. Αδιέξοδο 2.58
(Γιώργος Ζαμπέτας – Αλέκος Καγιάντας)
7. Κι εσύ τρελή με τυραννάς 2.37
(Μαρίζα Κωχ)
8. Αλίμονο σε μένα 2.13
(Μίμης Πλέσσας – Λευτέρης Παπαδόπουλος)
9. Αργά 2.56
(Απόστολος Καλδάρας)
10. Μέρες αγάπης 2.58
(Δημήτρης Στεφανάκης)
11. Ό,τι άναψε θα σβήσει 3.36
(Νίκος Καρανικόλας – Τάκης Κωλέττης

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror