May 19, 2024
cd labels Musicliberty ΜΟΥΣΙΚΗ Νέες εκδόσεις Ψηφιακές Κυκλοφορίες

Δέσποινα Αδάμη – Κάνε με φωτιά

  • December 13, 2023
  • 1 min read
Δέσποινα Αδάμη – Κάνε με φωτιά

CD SINGLE “ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ”,
ΣΤΙΧΟΙ / ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΛΗ

ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Μια σπίθα εγώ τόσο μικρή, ψάχνω φωτιά για ν΄ ανάψω.
Θέλω να νιώσω δυνατή, να μην τρεμοσβήνω την αυγή
σ’ ένα φιλί, σ’ ένα φιλί.

Κάνε με φωτιά, μπορώ κι εγώ να καίω.
Κάνε με φωτιά, ποτέ πια να μην κλαίω.
Κάνε με φωτιά, να κάψω όλη τη νύχτα,
να μην ακούσω «σ’ αγαπάω, καληνύχτα».

Μια σπίθα εγώ τόσο μικρή, να ελπίζω ποτέ δεν θα πάψω.
Θέλω να γίνω λαμπερή, σαν έρθει νύχτα το φιλί,
σ’ ένα λεπτό, να το κάψω.

Κάνε με φωτιά..

 ΤΟ ΘΕΜΑ: Η αναζήτηση του αληθινού έρωτα, της αγάπης, του πάθους, σε όλο τους το μεγαλείο, είναι το θέμα της μπαλάντας «ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ».
Ανούσιες και επιφανειακές σχέσεις, χλιαρές, χωρίς βάθος αγάπες, που λήγουν προτού καλά καλά ξεκινήσουν, βυθίζοντας την ψυχή σε περισσότερη μοναξιά και θλίψη, έχουν κουράσει και ταλαιπωρήσει τη νεαρή ηρωΐδα, που διψά να βιώσει δυνατά, συγκλονιστικά συναισθήματα.. “Κάνε με φωτιά, να κάψω όλη τη νύχτα, να μην ακούσω: «Σ’ αγαπάω, καληνύχτα ..»”

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (story) : Κάποια βραδιά η ηρωΐδα, βλέποντας τηλεόραση, αποκοιμιέται και ονειρεύεται.. Το όνειρο, καθρέφτης του υποσυνείδητου, μας αποκαλύπτει την ψυχή της. Μια ψυχή μικρού παιδιού, αλλά ταυτόχρονα μια ψυχή ταλαιπωρημένη, πληγωμένη, παγωμένη και συναισθηματικά στερημένη που προσπαθεί απεγνωσμένα να ζεσταθεί και λαχταρά να γευτεί τα πιο όμορφα συναισθήματα: τη χαρά του έρωτα και της αγάπης.. Όπως ακριβώς, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μέσα στην παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα, αναζητούσε απεγνωσμένα, τη ζεστασιά, την οικογενειακή θαλπωρή, τη φροντίδα, την αγάπη..

Όλα αυτά, ενώ η τηλεόραση, που έχει παραμείνει ανοιχτή, δείχνει τον Αντόνιο Μπαντέρας (Antonio Banderas) και τnν Κάτια Βιρσίλας (Katya Virshilas) από την ταινία “Take The Lead”, να χορεύουν τον πιο ερωτικό και αισθησιακό χορό που μπορεί να χορέψει ένα ζευγάρι: το τανγκό. Όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος χορός συναντά το αληθινό ερωτικό πάθος των χορευτών, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκρηκτικό: είναι ΦΩΤΙΑ… !!!

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror