July 27, 2024
cd labels λαϊκά ΜΟΥΣΙΚΗ Νέες εκδόσεις

Στην Εποχή της Αλεπούς

  • November 6, 2023
  • 1 min read

epoxi-alepous Με αφορμή τον συμβολικό τίτλο του δίσκου και του ομότιτλου τραγουδιού, το οποίο ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης καταθέτει τη μυθολογία του, συνομιλώντας με τον άνθρωπο του σήμερα.
Διαφορετικά μουσικά είδη, μελωδίες και ρυθμοί από τον Βασίλη Σαλταγιάννη αποτυπώνουν τις εικόνες και τους δρόμους και τα δρώμενα που αναδύουν οι στίχοι.

Ερμηνεύουν:
Δώρος Δημοσθένους, Σοφία Παπάζογλου, Κώστας Μάντζιος, Θέλμα Καραγιάννη, Ελένη Νόνη, Βαλέρια Κουρούπη και Ξένια Ροδοθεάτου και ο Βασίλης Σαλταγιάννης, οποίος ανέλαβε την
ενορχήστρωση και την παραγωγή.


Στις ηχογραφήσεις έπαιξαν:
Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί, Αγγέλικα Παπανικολάου – ακορντεόν. Δημήτρης παπαδάμης – ακορντεόν, Γιάννης Σταύρου – μπουζούκι, Βασίλης Χαρδαλιάς – hammond, Αντωνία Τσολάκη – κόντρα μπάσο ηλεκτρικό, Ανδρέας Νικόλης – τύμπανα, κρουστά, Βασίλης Σαλταγιάννης – κιθάρες μπάσο, τζουρά, ukulelle, πιάνο, prorgamming.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρεία Καθρέφτης.


Ο Βασίλης Σαλταγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται από την παιδική του ηλικία με τη μουσική, πέρασε από διάφορα είδη μουσικής σαν κιθαρίστας και τραγουδιστής. Έχει κυκλοφορήσει τρείς δίσκους σε μουσική και ενορχηστρώσεις δικές του, ενίοτε και δικούς του στίχους, Lathos Pathos – 2009, Κρυμμένα θαύματα -2015 και Στην Εποχή της Αλεπούς – 2017.

Συμμετείχε στο δίσκο Νέοι Στιχουργοί στο Φως με το τραγούδι “Χρονοβάτης” σε στίχους Χαράς Ρίζου. Έχει συνεργαστεί με το Μιχάλη Μπουρμπούλη, τη Μαίρη Φασουλάκη, την Πηγή
Καφετζοπούλου, το Δώρο Δημοσθένους, τη Σοφία Παπάζογλου, τον Κώστα Μάντζιο, τη Θέλμα Καραγιάννη, την Καίτη Κουλλιά κ.α.

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror