July 27, 2024
cd labels rock μελοποιημένη ποίηση ΜΟΥΣΙΚΗ Νέες εκδόσεις

Γιάννης Νικολάου – Εγώ θα μείνω εδώ

  • November 6, 2023
  • 1 min read

nikolaou cover 2  Καινούργια τραγούδια του Γιάννη Νικολάου, κυκλοφορούν από το Καθρέφτη, με τίτλο «Εγώ θα μείνω εδώ». Περιεχόμενο της έκδοσης 13 τραγούδια σε μουσική του Γιάννη Νικολάου και στίχους δικούς του αλλά και της Μαρίας Παπαδάκη, Πωλίνας Κωνσταντινίδου, Σπύρου Πετρουλάκη, ένα μελοποιημένο ποίημα του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία και τέλος ένα τραγούδι σε στίχους του πρόωρα εκλιπόντος φίλου ποιητή Οδυσσέα  Εισαγγελέα στον οποίο είναι αφιερωμένη η έκδοση.

Χαρακτηριστικό των ηχογραφήσεων, το γεγονός ότι σε αυτές συμμετέχουν μουσικοί από το στενό κύκλο του δημιουργού και πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον σε συνθήκες ιδιωτικές.
Η μυθολογία των τραγουδιών φωτίζει την σημερινή πραγματικότητα, δίνοντας μια προοπτική εξόδου από τις δυσκολίες που μας περιβάλλουν. Συμβολικός και ουσιαστικός τίτλος του CD «Εγώ θα μείνω εδώ».
Ο Γιάννης Νικολάου με πολύχρονη δημιουργική προσφορά στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, έγραψε μέχρι τώρα τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος αλλά και πολλές σημαντικές φωνές. Επιστρέφει με τα καινούργια του τραγούδια να δώσει ένα δυναμικό και μάχιμο παρόν.
Ξεχωριστές στιγμές, η συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού, στο τραγούδι Λαθρεπιβάτες που γράφτηκε με αφορμή τη μουσική συνάντηση του ντουέτου το 2011, καθώς και η παρουσία του βιρτουόζου κιθαρίστα Άκη Τουρκογιώργη και του νεαρού συνεχιστή της παράδοσης του καραγκιόζη Ανδρέα Καμπύλη.

Ο ίδιος γράφει για την έκδοση:
«Τα τραγούδια αυτά ηχογραφήθηκαν από καιρού εις καιρό στα σπίτια που έμεινα με την οικογένεια μου, καθώς και στο πατρικό μου στην Καστέλα. Από το 2008 που κυκλοφόρησε το cd μου με γενικό τίτλο «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω» δεν κυκλοφόρησα σε cd τραγούδια που να ερμηνεύω εγώ. Ότι έγραφα το ηχογραφούσα στο σπίτι σαν demo.
Ακούγοντας τα μετά από καιρό, τα βρήκα ατμοσφαιρικά και απαλλαγμένα από την αποστειρωμένη ενίοτε τελειότητα μιας άκρως επαγγελματικής ηχογράφησης των τεχνικά αρτίων studio, όπως και ανεπιτήδευτα σε επίπεδο ερμηνείας. Κατάθεσα την άποψη μου στον αγαπημένο φίλο μου Μωυσή Ασέρ και τον βρήκα σύμφωνο σε αυτή την ιδέα.
Χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία λοιπόν και μαγειρεμένα στους χώρους που ζω και δημιουργώ και με την βοήθεια κάποιων παλιών και καλών φίλων, σας τα παρουσιάζω»

Τα τραγούδια του δίσκου μπορείτε να τα ακούσετε στον link

https://www.youtube.com/playlist?list=PLjQivgpQS_QqLxzo7q5dtNk1rZNpzHyB4  

—————————————————————————————————————————-

———————————————————————————————————————-

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror