April 24, 2024
Δισκογραφία 2017 – 2024 Έντεχνα λαϊκά ΜΟΥΣΙΚΗ Ψηφιακές Κυκλοφορίες

Άλλες Θάλασσες, μουσική Γιώργος Κομπογιάννης / στίχοι Αλέξανδρος Στεφόπουλος

  • March 15, 2023
  • 1 min read
Άλλες Θάλασσες, μουσική Γιώργος Κομπογιάννης / στίχοι Αλέξανδρος Στεφόπουλος

Άλλες Θάλασσες
μουσική Γιώργος Κομπογιάννης / στίχοι Αλέξανδρος Στεφόπουλος
τραγουδάει η Νίκη Αναστασίου

κυκλοφορία ΄’Άλλες Θάλασσες” (p) & (c) 2023 Musicmirror.gr
♬♪♫♬
▶ Download & Streaming Links
https://orcd.co/alles_thalasses

▶ Spotify https://spoti.fi/3ZJpBzk
▶ iTunes – Apple Music http://bit.ly/3mtd1WP

▶ youtube play list
https://bit.ly/3KSn5Tn

το φυλλάδιο της έκδοσης
https://we.tl/t-WzEIH1bSzA

Οι «Άλλες Θάλασσες», επιχειρούν ένα διαφορετικό ταξίδι, στον ωκεανό του τραγουδιού, από διαδρομές είτε άγνωστες, είτε ξεχασμένες, αναζητώντας τη χαμένη αισθητική των πραγμάτων και της καθημερινότητας.
Η «Κοιμωμένη» του Γιάννη Σκαρίμπα κι οι στίχοι στα υπόλοιπα τραγούδια του Αλέξανδρου Στεφόπουλου, συνομιλούν αρμονικά με τη μουσική και τη λεπτή ενορχηστρωτική ματιά του Γιώργου Κομπογιάννη. Η ιδιαίτερη ερμηνευτική προσέγγιση της Νίκης Αναστασίου έρχεται να χρωματίσει και να ολοκληρώσει το μουσικό τοπίο στις «Άλλες Θάλασσες».

Ενορχήστρωση: Γιώργος Κομπογιάννης
Μίξη: Γιωργος Κομπογιάννης – Αλέξανδρος Στεφόπουλος
Masterig: Κώστας Παρίσσης (studio Praxis)
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Στεφόπουλος
Home Studio «Υμηττός»
Γιώργος Κομπογιάννης: Πιάνο, κιθάρες, κρουστά, πλήκτρα
Χάρης Γιούλης: Ρυθμική κιθάρα στο «Πέταγμα» και στο «Να με νικούν τα όνειρα»
Τάσος Δράμπαλης: Τρομπέτα στο «Του έρωτα οι χαρακιές»

Φωτογραφία εξωφύλλου: Αλέξανδρος Στεφόπουλος
Εικαστική επεξεργασία εξωφύλλου: Γιώργος Τζεβελεκάκης – Μωυσής Ασέρ

1. Νίκη Αναστασίου,Χρόνος
2. Νίκη Αναστασίου, Πέταγμα
3. Νίκη Αναστασίου, Κοιμωμένη
4. Νίκη Αναστασίου, Οι παλιές γραφές
5. Νίκη Αναστασίου, Να με νικούν τα όνειρα
6. Νίκη Αναστασίου, Του έρωτα οι χαρακιές
7. Νίκη Αναστασίου, Λαθραίοι
8. Γιώργος Κομπογιάννης, Κλαίγοντας και τραγουδώντας

Ενορχήστρωση: Γιώργος Κομπογιάννης
Μίξη: Γιωργος Κομπογιάννης – Αλέξανδρος Στεφόπουλος
Masterig: Κώστας Παρίσσης (studio Praxis)
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Στεφόπουλος
Home Studio «Υμηττός»

Γιώργος Κομπογιάννης: Πιάνο, κιθάρες, κρουστά, πλήκτρα

Φωτογραφία εξωφύλλου: Αλέξανδρος Στεφόπουλος
Εικαστική επεξεργασία εξωφύλλου: Γιώργος Τζεβελεκάκης – Μωυσής Ασέρ

Γιώργος Κομπογιάννης
Γεννήθηκε στη Ν.Ιωνία Μαγνησίας. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στον Βόλο και την Αθήνα.
Εχει γράψει μουσική για πολλά θεατρικά έργα και έχει συνεργαστει με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Σπ. Βραχωρίτης (ξεχωρίζει η ΄΄Αντιγόνη΄΄ του Σοφοκλή στα αρχαία Ελληνικά με παγκόσμια περιοδεία), ο Β.Νικολαΐδης, η Α.Βασιλοπούλου, η Ε.Πατρικίου, ο Θ.Χαλκιάς και άλλοι. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς, όπωςμεταξύ άλλων, η Κερασία Σαμαρά, ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Γ.Μποσταντζόγλου και η Μ.Παπαδημητρίου.
Εργάζεται συστηματικά πάνω στη μελοποίηση ελληνικής και ξενης ποίησης (Γ.Σαραντάρης, Γ.Σκαρίμπας, Ν.Καρούζος, Μ.Μπρεχτ, Β.Μαγιακόφσκυ και αλλοι). Πρόσφατα, μελοποίησε αποσπάσματα της Ασκητικής του Ν.Καζαντζάκη με την προοπτική της ηχογραφησης και συναυλιακης παρουσίασης. Επίσης στο άμεσο μελλον θα εκδοθεί ο κύκλος ΄΄Τραγούδια του νόμου και της τάξης΄΄ σε στίχους του Φώντα Λάδη. Οι«Αλλες Θάλασσες», είναι η πρώτη του δισκογραφική εργασία, σε στίχους του Αλέξανδρου Στεφόπουλου και στο ποίημα «Κοιμωμένη» του Γιάννη Σκαρίμπα.

Αλέξανδρος Στεφόπουλος
O Αλέξανδρος Στεφόπουλος (στιχουργός- συγγραφέας) γεννήθηκε το 1960 στο Μεσολόγγι από γονείς αγρότες. Βιοπορίστηκε από πλήθος επαγγελμάτων, χειρωνακτικών και μη.
Έχουν εκδοθεί: Αυγούστου Άτι (ποίηση, 1991, ανεξάρτητη έκδοση), Τα Κοτσύφια Φτάνουν Στην Πόλη ( νουβέλα, εκδόσεις Διάφορος,2019, Το Κλουβί Και Τ’ Αηδόνι (ποίηση, εκδόσεις Ανεμολόγιο 2022). Το 1999 εισέρχεται ως στιχουργός στον χώρο της δισκογραφίας. Στίχους του μελοποίησαν η Βάσω Αλλαγιάννη, ο Ηρακλής Βαβάτσικας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Άρης Καλογερόπουλος, ο Κώστας Παρρίσης, ο Κωνσταντίνος Τσελάς κ.ά. και ερμήνευσαν ο Βασίλης Λέκκας, η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης,ο Κώστας Παρρίσης, η Μόρφω Τσαϊρέλη, ο Μπάμπης Στόκας, ο Θοδωρής Κοτονιάς, Κωνσταντίνος Τσελάς, ο Νίκος Κουρουπάκης κ.ά. Το 2022 κυκλοφόρησε η πρώτη του ολοκληρωμένη εργασία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού με τίτλο « Κρυφό Παράθυρο» σε μουσική του Κωνσταντίνου Τσελά και ερμηνείες των Κώστα Παρίσση, Θοδωρή Κοτονιά και Κωνσταντίνου Τσελά, απ’ τις εκδόσεις Μετρονόμος. Οι «Άλλες Θάλασσες» σε μουσική του Γιώργου Κομπογιάννη και ερμηνεία Νίκης Αναστασίου, είναι ο δεύτερός του ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών.

Νίκη Αναστασίου
Γεννήθηκε στον Βόλο . Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης και παράλληλα έκανε σπουδές κλασικής κιθάρας, θεάτρου και σύγχρονου χορού . Στη συνέχεια μπήκε στην τάξη μονωδίας της Φέμπης Νικολαΐδου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης . Συμμετείχε σε χορωδίες και παραστασεις όπερας . Δασκάλα της στο μάθημα χορωδίας ήταν η Αναστασία Κουμπάκη , στην οποία οφείλει την μεγάλη της αγάπη για τα φωνητικά σύνολα . Είναι εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Οι «Άλλες Θάλασσες», είναι το ξεκίνημά της στην δισκογραφία.

About Author

music mirror

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror