Νέες κυκλοφορίες

Michaelangelo Toumanidis

Michaelangelo Toumanidis

01 MICHAELANGELO TOUMANIDISΝέα κυκλοφορία, από τον Καθρέφτη, που θα κάνει σίγουρα εντύπωση στο χώρο των μουσικών της κλασσικής κιθάρας, αλλά και γενικότερα χώρο στον της σημερινής μουσική πραγματικότητας κι επικαιρότητας. Είναι χαρά και τιμή που παρουσιάζουμε τον Μιχαηλάγγελο Τουμανίδη, έναν εξαίρετο σολίστα της κιθάρας, εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς μουσικών, που συνδυάζει την άψογη εκτέλεση με την σύγχρονη δημιουργία. Κλασικές συνθέσεις από την latin - jazz και τη flamenco μουσική, η σύνθεσή του “Φαντασία του Πόντου” και τέλος δύο έργα του Μίκη Θεοδωράκη ολοκληρώνουν αυτή την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση που είχε την τιμή ο Μίκης Θεοδωράκης στο εξώφυλλο του δίσκου να του γράψει ιδιόχειρα: “Αγαπημένε μου Μιχαηλάγγελε σ' ευχαριστώ και εύχομαι αυτό το cd να γίνει το ξεκίνημα για μια μεγάλη διεθνή καριέρα”

Διαβάστε περισσότερα: Michaelangelo Toumanidis

Μωυσής Ασέρ - Έξω απ' τον Παυλίδ

Μωυσής Ασέρ - Έξω απ' τον Παυλίδη (2018)

aserΛίγο πρίν το τέλος του χρόνου 11 καινούργια τραγούδια του Μωυσή Ασέρ τραγουδισμένα από τον ίδιο. Με μια μακρινή διαδρομή από το LP Ο Πρόστυχος (1993), το CD Άνευ Αξίας (2002) επιστέφει, γιά μια τρίτη κυκλοφορία, με τραγούδια με την δική του φωνή. Απορροφημένος όλα αυτά τα χρόνια, από τις δισκογραφικές παραγωγές φίλων και συνεργατών, πρόλαβε να παρουσιάσει και κάποια τραγούδια ακόμη, σε συνεργασίες με άλλες φωνές και με κάποιους στιχουργούς. Στίχοι και μουσικές δικά του εκτός από το τραγούδι "Η Σιωπή" που προέρχεται από ένα ποίημα του Αντώνη Ζέρβα.

Διαβάστε περισσότερα: Μωυσής Ασέρ - Έξω απ' τον Παυλίδ

Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιώτη - Καπετανάκη

Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιώτη - Καπετανάκη
Τραγούδι: Μαρίνα  Μανωλάκου

karpathios
 Στίχος, μουσική, ερμηνεία, παντοτινό δυναμικό κράμα στην λαϊκή μας μούσα, στην δημοτική παράδοση, στο Ρεμπέτικο και σύγχρονο τραγούδι. Δεν λείπουν οι παρέες, που δημιουργούν αξιόλογο μελωδικό πολιτισμό. Ένα δείγμα σας παρουσιάζουμε: Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ, εξαίρετος συνθέτης, δάσκαλος, παιχνιδιάτορας, στο κανονάκι μάστορας (με την βυζαντινή έννοια, «μαΐστωρ») μελοποιεί δυο ποιήματα του δημοσιογράφου ΗΛΙΑ ΒΟΛΙΟΤΗ - ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ από την συλλογή «Βραδυνά Πάρεργα» (Μετρονόμος). Πρόκειται για τα: «Μανεδάκια» και «Σαμπάχ». Το πρώτο, αρώματα μανέδων και ανεξάρτητων δίστιχων. Το δεύτερο, χρώματα από την μάνα του πολιτισμού Ανατολή, σε σαμπάχ μακάμι. Τραγουδά η ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιώτη - Καπετανάκη

Δημήτρης Βύζας

Δημήτρης Βύζας
DHMHTRHS-VYZAS--101Κυκλοφορεί το πρώτο CD, ενός φημισμένου σολίστα του μπουζουκιού του Δημήτρη Βύζα, με τίτλο το όνομά του. Ο Βύζας έχει μια πολύχρονη ιστορική διαδρομή στην δισκογραφία και στα κέντρα διασκέδασης με συνεργασίες με τα σπουδαιότερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, τραγουδιστές μουσικούς και ενορχηστρωτές.
Η νέα κυκλοφορία περιέχει δικές του οργανικές συνθέσεις και ένα τραγούδι όπου συμμετέχει τιμητικά η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα: Δημήτρης Βύζας

porn Porn