Νέες κυκλοφορίες

Νικήτας Βοστάνης - “Δεν νικιέται ο ήλιος”

NIKHTAS VOSTANIS nΜουσική: Νικήτας Βοστάνης – Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης

Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων αληθινών, μόλις κυκλοφορούν το CD με τις υπογραφές του Μιχάλη Μπουρμπούλη στους στίχους και του Νικήτα Βοστάνη στη μουσική. Δίσκος δημιουργών με σημαντικές συμμετοχές από καταξιωμένες φωνές: η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μπάμπης Τσέρτος, η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, η νεομφανιζόμενη Δέσποινα Ραφαήλ και τέλος ο διαχρονικός Μανώλης Μητσιάς.

Τα τραγούδια του δίσκου συνεχίζουν το δρόμο του κλασσικού ελληνικού τραγουδιού, που ξεκινάει στα χρόνια του '60 με τους μεγάλους συνθέτες και ποιητές που το καθιέρωσαν. Ανανεωμένη θεματολογία και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, από τον Γιώργο Σαλβάνο, αναδεικνύουν τις μουσικές που αποκτούν μια σημερινή ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Νικήτας Βοστάνης - “Δεν νικιέται ο ήλιος”

“Αναλαμπές” / Δημήτρης Φασουράκης κι ενα τσούρμο φίλοι

Φασουράκης εξώφυλλο 3000x3000

Οι "αναλαμπές" είναι ένας νέος δίσκος με τραγούδια της αγάπης. Εφτά τραγούδια σε μουσική Δημήτρη Φασουράκη και στίχους του ίδιου και των στιχουργών Βασιλική Λαμπίρη και Ξενοφώντα Δαλιάνη, καθώς και με άλλα δύο σε μουσική και στίχους του Βαγγέλη Μήτση.

Στα τραγούδια αυτά δίνουν πνοή μουσικοί (φίλοι και συνεγάτες) που εμφανίζονται σε ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά κυρίως πάλκα. Καθένας τους έδωσε κάτι απ' την ιδιαίτερη ομορφιά του σ' αυτόν τον εν τέλει συλλογικό δίσκο που κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2020 απ' τις εκδόσεις Καθρέφτης. 

Μια ανήσυχη και δημιουργική παρέα μουσικών και τραγουδιστών, προτείνει 9 καινούργια τραγούδια, με ιστορίες και μουσικές πρωτότυπες. Στα πλαίσια μιάς δεδομένης πορείας με αφετηρία το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι, η νεανική διάθεση των συντελεστών δίνει στα τραγούδια αυτά έναν αυτόνομο ανανεωτικό χαρακτήρα.

Τα τραγούδια κυκλοφορούν σε CD, αλλά μπορείτε να τα αναζητήσετε και στις πιο κάτω μουσικές πλατφόρμες, σύμφωνα με τις συνηθειες της εποχής μας. Ιδιαίτερα στο youtube μπορείτε να βρείτε οπτικοποιημένα μερικά από αυτά. Έτσι τα τραγούδια πέραν από τον ήχο τους, αποκτούν και μια εικαστική διάσταση που κι αυτή παίζει το ρόλο της στο συνολικό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε περισσότερα: “Αναλαμπές” / Δημήτρης Φασουράκης κι ενα τσούρμο φίλοι

«Θα’θελα» / Άννα Ματσούκα

Μουσική: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

 

ΜατσούκαΚουσκουμβεκάκηςcover3000

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Άννας Ματσούκα, με τον τίτλο «Θα’θελα».

Η νεαρή ερμηνεύτρια έχει στο ενεργητικό της συναυλίες σε σημαντικές αίθουσες ( Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Christmas Theater), στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντα μαζί με το συνθέτη και μαέστρο Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη που υπογράφει μουσικά το δίσκο με 8 δικά του τραγούδια και 3 διασκευές.

Με τον δίσκο «Θα’θελα» οι δυο καλλιτέχνες υπηρετούν το καλλιτεχνικό τραγούδι (art song), η ερμηνευτική γκάμα της Άννας όμως περιλαμβάνει και το Ελληνικό ελαφρύ και έντεχνο τραγούδι, άριες από μιούζικαλ και ροκ όπερες, jazz και latin standards κ.α. Η Άννα Ματσούκα ξεχωρίζει με την όμορφη φωνή της, την ευαίσθητη ερμηνεία της, αλλά κυρίως με τις ποιοτικές επιλογές της, κόντρα στις επιταγές των καιρών και τον εύκολο δρόμο του φτηνού και του μέτριου.

Διαβάστε περισσότερα: «Θα’θελα» / Άννα Ματσούκα

LAKIS PAPADOPOULOS IREMIA


COVER3500

Με μεγάλη μας χαρά ο αγαπημένος τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος, μετά από τόσα χρόνια δημιουργικής πορείας στο τραγούδι, μας παρουσιάζει αυτή την πρώτη ορχηστρική του δουλειά, με μουσικές απρόσμενες και πρωτότυπες, όπως συνηθίζει άλλωστε να μας εκπλήσει ευχάριστα, σε κάθε καινούργια δουλειά που μας προτείνει. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μουσικό Κώστα Κατωμέρη για την βοήθειά του να ολοκληρωθούν οι ηχογραφήσεις και στον Άγγελο Παπαδόπουλο για τους πίνακες ζωγραφικής που μας παραχώρησε.


Άνοιξη 2020

Μωυσης Ασέρ

Διαβάστε περισσότερα: LAKIS PAPADOPOULOS IREMIA