• Music Mirror

    Ενημέρωση για παραγωγές δίσκωνδιανομές, νέες και παλαιότερες κυκλοφορίες. Στίς σελίδες του καταλόγου θα βρείτε πληροφορίες και αποσπάσματα από τις εκδόσεις μας.
  • Καθρέφτης ήχων αληθινών

    Δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, παραδοσιακά και λαϊκά όργανα, Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, Διεθνείς έθνικ μουσικές, παλιό λαϊκό, Ρεμπέτικο παραδοσιακό τραγούδι, τραγούδια του Ινδικού κινηματογράφου, Αγγλόφωνες μπαλάντες, λαϊκά τζαζ και ροκ συγκροτήματα, νέα πρόσωπα και καθιερωμένα "ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΟΝΤΑΙ" στον κατάλογό μας.
  • 1
  • 2

Καθρέφτης ήχων αληθινών Λίγα λόγια......

 logo-portokali-kitrino

 Ενημέρωση για παραγωγές δίσκων
διανομές, νέες και παλαιότερες κυκλοφορίες.

 

  Δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, παραδοσιακά και λαϊκά όργανα, Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, Διεθνείς έθνικ μουσικές, παλιό λαϊκό, Ρεμπέτικο παραδοσιακό τραγούδι, τραγούδια του Ινδικού κινηματογράφου, Αγγλόφωνες μπαλάντες, λαϊκά τζαζ και ροκ συγκροτήματα, νέα πρόσωπα και καθιερωμένα "ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΟΝΤΑΙ" στον κατάλογό μας.

 Στίς σελίδες του καταλόγου θα βρείτε πληροφορίες και αποσπάσματα από τις εκδόσεις μας.

GTranslate

Νέες κυκλοφορίες

mirror-label

Γιάννης Νικολάου

nikolaou cover 2

Η αυλαία της καρδιά μας

cover-AVLAIA-2017

Θα περάσει κι αυτό

dimitris-fragkos-cover

Μπέττυ Χαρλαύτη

xarauti cover

Με την καρδιά στη θάλασσα

me tjn kardia cover 03

Άρωμα γυναίκας

aroma-gynaikas cover

Φιλί Φιλί σ' αναζητώ

vlachos-cover

Αλατοπίπερο

eirini-cover-5

Music Mirror ήχων αληθινών

KATHIMERINI mousikiΔώδεκα οργανικά κομμάτια για μικρά σύνολα ή και για σόλο όργανο, και δύο τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά από τη συλλογή "Τα Τραγούδια της Πατρίδος μου". Η μουσική αυτή, γραμμένη όπως οι σελίδες ενός ημερολογίου, αντανακλά την καθημερινή πραγματικότητα του δημιουργού, αφήνοντας τους ακροατές να προσαρμόσουν τη δική τους καθημερινή κατάσταση στη μουσική, και να ταξιδέψουν μέσω της βιωματικής ακρόασης στο μαγικό κόσμο των καθημερινών στιγμών. Ο συνδυασμός του λαϊκού στοιχείου με το έντεχνο γίνεται αυθόρμητα και χωρίς επιτήδευση, αφήνοντας ένα ελληνικό «άρωμα» ανάμεσα στους ήχους και στα συναισθήματα.

Οι ισορροπίες ανάμεσα σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους όπως είναι αυτοί του ψάλτη και του πιάνου ή της κλασικής κιθάρας και του λαϊκού βιολιού, πραγματοποιούνται με οικονομία των μέσων και με λιτότητα στην έκφραση των μουσικών ιδεών, επιτρέποντας στους «μη ειδικούς» (οι οποίοι δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν το πιο σοφό ακροατήριο) να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν τη μουσική κάνοντας τις δικές τους προεκτάσεις. Η μελοποίηση των δύο ποιημάτων του Παλαμά φωτίζει την αμεσότητα, την ζωντάνια και την μουσικότητα της ποίησής του, που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Αποσκοπεί κυρίως στην ανάδειξη του ποιητικού λόγου, μέσα από απλές μουσικές διαδικασίες οι οποίες συγκροτούν ένα περιβάλλον για τα νοήματα και τα συναισθήματα που δημιουργούνται στον ακροατή. Τα τραγούδια αυτά δίνουν τη δυνατότητα για μια ιδιαίτερη γνωριμία και επαφή με την ποίηση του Παλαμά σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι μουσικοί που πήραν μέρος στην ηχογράφηση του CD έχουν μια στενή φιλική σχέση με το δημιουργό, κι αυτό βοήθησε πολύ στην ουσιαστική επικοινωνία και στην ομοιογένεια του ηχητικού αποτελέσματος. Συμμετείχαν οι Διονύσης Μπουκουβάλας πιάνο, Αναστάσιος Ηλιόπουλος ψαλμωδία, Γιάννης Λοΐζου βιολί, Σταύρος Παργινός τσέλο, Θωμάς Δημητρακόπουλος κιθάρα, Κώστας Κατωπόδης σαξόφωνο, Γιάννης Φίλιας τραγούδι, Μανούσος Πλουμίδης κλαρινέτο, Αλέκα Εληώτη κρουστά. Την εικαστική επιμέλεια του CD είχαν οι καλλιτέχνες Μίλτος Παντελιάς και Ειρήνη Γκόνου, μετατρέποντας τις τσαλακωμένες, «καθημερινές» παρτιτούρες σε πραγματικό έργο ζωγραφικήs.  

Μιχάλης Ανδρονίκου

1) Milonga Tango - 1.13

2) Θλιμμένες αναμνήσεις - 3.43

3) Κυπριακός Εφιάλτης - 0.50

4) Ελληνική Αυγή - 3.51

5) Βροχερή μέρα - 1.48

6) Ο Σχοινοβάτης - 0.54

7) Ο πλανόδιος μουσικός - 2.57

8) Χρόνια Αθωότητας - 0.50

9) Φαντασία για κιθάρα 5.50

10) Το δίλημμα 0.56

11) Μια καθημερινή μουσική 4.25

12) Η Προκατάληψη (για προετοιμασμένο πιάνο) 0.40

13) Το ταξείδι (ποίηση Κωστή Παλαμά) 2.19

14) Χαμένα Χρόνια (ποίηση Κωστή Παλαμά) 1.47

porn Porn