May 20, 2024
Uncategorized

ΣΟΦΙΑ ΑΣΣΥΧΙΔΟΥ – ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

  • February 8, 2024
  • 1 min read
ΣΟΦΙΑ ΑΣΣΥΧΙΔΟΥ – ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

 

ΣΟΦΙΑ ΑΣΣΥΧΙΔΟΥ – ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

 

Download & Streaming Links https://orcd.co/lista_anamonis

 

Το καλοκαίρι του 2004 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καθρέφτης ήχων αληθινών CD με τίτλο “ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ”. Δύο νέοι λαϊκοί τραγουδιστές η Σοφία Ασσυχίδου και ο Κοσμάς Κοκόλης, με σοβαρή προϋπηρεσία ο καθένας στο χώρο του, μας συστήνονται και μοιράζονται την ερμηνεία των τραγουδιών που έγραψε ο Μωυσής Ασέρ.

Τραγούδια χαμηλόφωνα ερωτικά και συναισθηματικά, άσχετα με το πνεύμα των ημερών τους Ολυμπιακούς αγώνες τις επιδόσεις και τα ρεκόρ, προσεγγίζουν με όση πρωτοτυπία επιτρέπει η θεματολογία άλλοτε μέσα από ένα ιδιαίτερα διακριτικό και ελαφρώς πικρό χιούμορ, κι άλλοτε με αμεσότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τα τραγούδια έχουν μουσική του Μωυσή Ασέρ και στίχους, στα περισσότερα γραμμένους από τον ίδιο, εκτός από ένα που το υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός και δύο που τα υπογράφει ο Κώστας Μπαλαχούτης. Όλα αυτά σε μια εντελώς οικεία αλλά και ασυνήθιστη, ταυτόχρονα, ατμόσφαιρα και ύφος από ότι μας έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα

Οι ξεχωριστές ερμηνείες των δύο τραγουδιστών της Σοφίας Ασσυχίδου, που τραγουδάει τα 8 τραγούδια του δίσκου, και του Κοσμά Κοκόλη, που τραγουδάει τα υπόλοιπα 3, αλλά παράλληλα παίζει μπουζούκι σε ολόκληρο τον δίσκο, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα σύγχρονου ερωτικού λαϊκού τραγουδιού που χωρίς να είναι ρετρό παραπέμπει στις καλές στιγμές του είδους καταλήγοντας, μέσα από μια γλυκιά νοσταλγία, σε ένα σημερινό και λαϊκό τραγούδι που μας αφορά όλους.

Την επιμέλεια της ορχήστρας είχε ο Κώστας Καραγιάννης ενώ τις ηχογραφήσεις του δίσκου έκανε ο Βασίλης Κορδάτος από το καλοκαίρι του 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004. H κυκλοφορία του δίσκου έγινε τέλος το καλοκαίρι του 2004 αν και τα τραγούδια έχουν μια πιο φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Σοφία Ασσυχίδου: Γεννήθηκε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας και ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας από τα 18 της χρόνια μέχρι σήμερα σε κέντρα, μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και συναυλίες. Παράλληλα σπούδασε φωνητική και τραγούδι ενώ για κάποια χρόνια παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου. Έχει συνεργασθεί με τους Γ.Λύδια, Δημ. Μητροπάνο, Δημ. Κοντογιάννη τα συγκροτήματα Οπισθοδρομική, Παιδιά της Πάτρας και Παίδες εν τάξει κα.
Σε δίσκους έχει συμμετάσχει στις Περασμένες μου Χαρές (FM Records 1997) (τραγούδια του παλιού λαϊκού συνθέτη Βασίλη Καραπατάκη ), 52 έξτρα (FM Records 2001) με τα παιδιά της Πάτρας ενώ η “Λίστα Αναμονής” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσία της, Στα προσεχή σχέδια η ηχογράφηση δίσκου με τραγούδια του Αντώνη Απέργη και που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χειμώνα.Τον Απρίλιο του 2005 η Σοφία Ασσυχίδου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Κοσμάς Κοκόλης: Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό το 1970. Είχε την πρώτη επαφή με, το αγαπημένο του μουσικό όργανο το μπουζούκι, σε ηλικία 15 χρονών. Όμως τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στη μουσική σαν μουσικός και τραγουδιστής το τραγούδι έγιναν στην Πάτρα όπου η μουσική και το τραγούδι τον απέσπασαν από τις σπουδές της λογιστικής. Σαν μουσικός και τραγουδιστής με την διπλή ιδιότητα του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και του τραγουδιστή έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και συνθέτες σε εμφανίσεις αλλά και σε ηχογραφήσεις. Μερικοί Βαγγ. Κορακάκη, Γερ. Ανδρεάτο, Παντ. Αμπαζή, Σταμ..Κόκοτα, Παντ. Θαλασσινό, Δημ. Γαλάνη, Τ. Τσανακλίδου, Μιχ. Χατζηγιάννη και τους συνθέτες Γ. Χατζηνάσιο, Μ. Πλέσσα, Ελ. Καραΐνδρου, Γ. Σπανό, το Κουαρτέτο μπουζουκιών Ράστ κ.α.
Δίσκοι που έχει συμμετάσχει και με τις δύο ιδιότητες του τραγουδιστή και του μουσικού είναι : Το Καταραμένο ’70 (ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 1997), όπου τραγούδησε 5 τραγούδια και είχε την επιμέλεια της ορχήστρας, Παντελώς Χειροποίητα (ΜΒΙ 1996), Ανωτάτη Ζαμπετική (NITRO music 2001) και στο CD του Κουαρτέτου μπουζουκιών ΡΑΣΤ (Δίκτυο 2004). στη “Λίστα Αναμονής” τραγουδάει σε τρία τραγούδια και παίζει μπουζούκι σε όλα τα τραγούδια.

Μωυσής Ασέρ: Γεννήθηκε στη Αθήνα τον Οκτώβριο 1959. Σπούδασε μαθηματικός στην Αθήνα, όμως επαγγελματικά ασχολήθηκε με το εμπόριο μουσικών οργάνων και τις εκδόσεις δίσκων ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ. Η σχέση με τη μουσική ξεκινάει από τα τέλη του ’70 κατ’ αρχήν σαν μαθητής στο μπουζούκι. Αρκετά χρόνια μετά, γύρω στο ’90, άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα του τραγούδια (στίχους και μουσικές). Στα χρόνια που ακολούθησαν σκόρπια τραγούδια, από συνεργασίες του κυκλοφορούν σε δίσκους. Ολοκληρωμένες εκδόσεις που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι το LP Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ (Καθρέφτης 1993), μαζί με άλλες ένδεκα λαϊκές δημιουργίες, που τραγούδησε ο ίδιος, το CD με τον παραπλανητικό τίτλο ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ (Καθρέφτης 2002), με συμμετοχή των Θ. Παπαδόπουλου, Δημ. Κοντογιάννης και τον Ν. Ρογκάκου στο τραγούδι. Η “Λίστα Αναμονής” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση τραγουδιών του από άλλους τραγουδιστές.

 

1. ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ …………….3.20
2. ΑΛΛΟ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑ ……………….2.45
3. ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΡΟΥΧΑ …………………3.05
4. ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ (Στίχοι Κώστας Μπαλαχούτης)..3.20
5. ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ……………………2.20
6. ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΟΡΓΑΝΙΚΌ) …………..3.30
7. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ ……………….3.15
8. ΜΥΡΩΔΙΑ ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ………………..2.50
9. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (Στίχοι Γιώργος Κρητικός) …………3.06
10.ΤΟ ΛΑΘΟΣ ……………………….3.40
11. ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ……………………..3.10
12. ΧΙΛΙΑ (Στίχοι Κώστας Μπαλαχούτης) …………..3.15
13. ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ (ΚΙΘΆΡΑ ΦΩΝΉ) ………1.10
.

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror