May 19, 2024
cd labels δημοτικά - παραδοσιακά Δισκογραφία 2006-2010 λαϊκά ΜΟΥΣΙΚΗ

“ΗΧΟΓΡΑΦΙΕΣ” ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΛΙΑΣ 2006

  • February 8, 2024
  • 1 min read
“ΗΧΟΓΡΑΦΙΕΣ” ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΛΙΑΣ 2006

ΗΧΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι ο τίτλος του νέου CD που κυκλοφόρησε από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ, με περιεχόμενο τραγούδια σε στίχους και μουσική του πρωτοεμφανιζόμενου τραγουδοποιού Γιάννη Κουλλιά.

Ο Γιάννης Κουλλιάς γεννήθηκε το 1964 στην Κάλυμνο. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζει στην Κάλυμνο όπου εργάζεται ως ιατρός – παθολόγος. Από το 2002 διατηρεί μόνιμη στήλη σε τοπική εφημερίδα με έμμετρο σατιρικό περιεχόμενο. Παράλληλα ασχολείται με την τραγουδοποιία, με την αυθεντικότητα του ερασιτέχνη, γράφοντας στίχους και μουσικές ή και τα δύο όπως στην περίπτωση του δίσκου αυτού που είναι και το πρώτο του CD.

 

Περιεχόμενο του δίσκου 13 τραγούδια και ένα οργανικό. Σημερινό ελληνικό τραγούδι, βασισμένο στην παράδοση των «κλασσικών» συνθετών του ’60 και του ’70, των τραγουδοποιών που ακολούθησαν, με έντονα επιμέρους λαϊκά και παραδοσιακά στοιχεία.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι τραγουδιστές: Καίτη Κουλλιά, Ιωάννα Φόρτη, Κωσταντίνα Πουτκάρη, Μαρία Φωτίου, Στάθης Ραφτόπουλος, Ανδρέας Σίκκης, Παναγιώτης Δρίζος και Τιμόθεος Γεωργίου.
Η ενορχήστρωση έχει γίνει από τον Αντώνη Βεκρή, ενώ την επιμέλεια της παραγωγής έχουν αναλάβει από κοινού ο δημιουργός με τον ενορχηστρωτή. (Κυκλοφορία Φεβρουάριος 2006)

 

About Author

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

musicmirror