Greek English French German Hebrew Portuguese Russian

Γλυκό Σταφύλι - Βασίλης Νταλλής - 2014

k-glyko-stafyli-cover-gr-15Σεφαραδίτικες Μουσικές με Ελληνικούς στίχους και διασκευές του Βασίλη Νταλλή
Τραγουδούν κατά σειρά: Παντελής Θαλασσινός - Σοφία Παπάζογλου - Γιώργος Αιγιώτης - Αρετή Κετιμέ - Κατερίνα Χαρμάνη - Μπάμπης Τσέρτος - Φίλιππος Πλακιάς 
Τα Σεφαραδίτικα τραγούδια (τραγούδια των Εβραίων με καταγωγή από την Ισπανία) είναι μέρος μιας ευρύτερης μεσογειακής μουσικής παράδοσης που συνδυάζει λατινικές ισπανόφωνες μελωδίες με τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Πόλης, τις μουσικές του Αιγαίου και της Κρήτης, τους βαλκανικούς ρυθμούς και χορούς, τα τσιγγάνικα μοτίβα αλλά και τις ιταλικές καντάδες. Στο πέρασμα του χρόνου η συναλλαγή τους με μουσικές παραδόσεις από όλες τις περιοχές της Μεσογείου όπου έζησαν οι ισπανοεβραίοι ενσωμάτωσαν και άλλα τοπικά στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα: Γλυκό Σταφύλι - Βασίλης Νταλλής - 2014

Parallel Times - Harry Kapeliaris - 2014

k-coverThe new release from Harry Kapeliaris (2014). A work that contains a lot of styles : rock,jazz,fusion,ethnic melded into Kapeliaris compositions, with interesting guitar lines!

With a great cast of musicians :
Manos Achalinotopoulos - Clarinet (3,9) / George Zafeiriou - Bass (2,3,4,5) / Kostas Aspiotis - Bass (6,7,8,10,11) / Haris Boutselakis - Bass(9) / George Mourtos - Drums(2,4) / Costas Liolios - Drums (5) / Kosmas Broussalis - Drums (6,11) / Mihalis Bakalis - Percussions (8) / Giorgos Hristopoulos - Keyboards (5) / Dimos Kasapidis - Acoustic Guitar , Vocals (11) / Harry Kapeliaris - Guitars, Midi Guitar,Samples

Διαβάστε περισσότερα: Parallel Times - Harry Kapeliaris - 2014

12 Μαυραγάνια - Nίκος Ελευθερίου - 2014

k-mavragania-miniΡΕΜΠΕΤΙΚΑ & ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΙΘΑΡΑ & ΦΩΝΗ

Δύο χρόνια μετά τα 12 Καινάρια,12 Μαυραγάνια υποδειγματικές ηχογραφήσεις για την απλότητά τους και το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα από τον Νίκο Ελευθερίου που μας παρουσιάζει τραγούδια κλασσικά και διαχρονικά με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο Νίκος Ελευθερίου μουσικός και τραγουδιστής με γνώση και θητεία από το παρελθόν του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, έχει εμφανιστεί δίπλα σε φημισμένους παλιούς καλλιτέχνες και έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα την δική του ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα: 12 Μαυραγάνια - Nίκος Ελευθερίου - 2014

Μπούμεραγκ - Νίκος Ελευθερίου - 2014

k-boomerang-mini5 καινούργια και 8 παλιότερα τραγούδια / Πιάνο, Ενορχήστρωση: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΑΒΡΑΝΟΣ. 

Πριν από μερικά χρόνια με την προτροπή του αείμνηστου φίλου Πάνου Γεραμάνη ηχογράφησα πέντε δικά μου τραγούδια με την ουσιαστική βοήθεια του Γεράσιμου Λαβράνου που έπαιξε πιάνο και έκανε την ενορχήστρωση.

Στις ηχογραφήσεις αυτές συμμετείχαν ξεχωριστοί μουσικοί όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μπουζούκι, ο Γιώργος Λαβράνος στα τύμπανα ο μόνιμος συνεργάτης μου Θεόδουλος Ιωάννου στην ακουστική κιθάρα και στον μπαγλαμά.
Νίκος Ελευθερίου, Άνοιξη 2014

Διαβάστε περισσότερα: Μπούμεραγκ - Νίκος Ελευθερίου - 2014

Έχουμε Υποχρέωση - Γιώργος Μάρτος - 2014

k-cover-300Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του 23χρονου τραγουδοποιού Γιώργου Μάρτου με τίτλο "Εχουμε υποχρέωση". Ένα χρόνο μετά το δισκογραφικό του ξεκίνημα συμμετέχοντας στον δίσκο Πάνω κάτω η Πατησίων (αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Γώγου) πλάι σε σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Σωκράτης Μάλαμας κ.ά., επανέρχεται με μια έντονα πολιτικοποιημένη δουλειά με σύγχρονο ήχο και έναν ιδιαίτερο στοχαστικό λόγο. Με τραγούδια όπως Της γενιάς μου, Έχουμε υποχρέωση, Χρησμολόγιο κ.ά. παίρνει θέση στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της εποχής, ευελπιστώντας στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση. Περίοπτη θέση στον δίσκο έχει το μελοποιημένο ποίημα του Κ.Π.Καβάφη Όσο μπορείς, καθώς και το Βαλς της αγάπης (μια διασκευή του τραγουδιού Valzer per un amore του κορυφαίου Ιταλού τραγουδοποιού Fabrizio De Andrè).

Διαβάστε περισσότερα: Έχουμε Υποχρέωση - Γιώργος Μάρτος - 2014

Πρώτες Εκτελέσεις 1 - Τάκης Κωνσταντακόπουλος - 2014

k-TAKIS-K-COVER-300Η πρώτη ανθολογία τραγουδιών του Τάκη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος στην πολύχρονη συνεπή πορεία του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 100 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση από το 1986 μέχρι σήμερα. Η συλλογή αυτή, που περιλαμβάνει 23 τραγούδια, είναι η πρώτη μιας σειράς δίσκων CD, που περιέχουν χαρακτηριστικές στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία.Ο ίδιος ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος γράφει σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς συνθέτες και στιχουργούς που μου εμπιστεύθηκαν τα τραγούδια τους και τους σπουδαίους ενορχηστρωτές και μουσικούς συνοδοιπόρους σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις. Επιθυμία μου όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπηρετώ το τραγούδι που έχει αλήθεια, αξιοπρέπεια, δροσιά και διαχρονικότητα».

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτες Εκτελέσεις 1 - Τάκης Κωνσταντακόπουλος - 2014

создать сайт